Zensitief
Acupunctuur bij sportblessures

Acupunctuur bij sportblessures

Een passende oplossing voor jouw klachten
Bij acupunctuur kijken we naar de samenhang van systemen, van de spieren, de pezen, het bewegingsapparaat, de organen. Problemen van deze systemen zijn voor mij interessant om op te lossen. Wist je dat je met wat naaldjes in je enkel een schouder vrijer kan laten bewegen? Of dat je pijn tussen je schouderbladen met naaldjes in je hand kunt behandelen? Pijn ergens aan hebben is niet fijn, zeker niet als het je beperkt in de dingen die je zo graag doet. Door ergens pijn te hebben, bijvoorbeeld aan je kuit, kan het zijn dat je anders gaat lopen. Je compenseert op een of andere manier een beperkende beweging en krijgt dan weer ergens anders last van. Herkenbaar? Door er snel bij te zijn voorkom je erger. Een behandeling met acupunctuur, eventueel in combinatie met massage en oefeningen, kan een goede oplossing bieden voor sportblessures.

Tijdens een behandeling gaan we na waardoor de klacht is ontstaan. Is het gewoon domme pech dat je door je enkel bent gegaan toen je achter je kids aanrende tijdens een spelletje? Of loop je al zo lang op je tenen omdat je je grenzen voorbij bent gegaan en je daardoor een spierscheuring opliep? Bewustwording en weten hoe je het een volgende keer kunt voorkomen is goede preventie. Gebruik maken van materialen zoals een triggerpointbal, een yogablok of een foamroller kunnen je helpen thuis sneller te herstellen. Tel daar spierversterkende oefeningen, rek-en strekoefeningen, meditatie en ademhalingsoefeningen bij op en dan heb je een mooi setje middelen om beter of pijnvrij te worden. De materialen geef ik je vaak te leen, nog beter is om ze zelf te kopen zodat je ook na herstel op een goede manier je lichaam (en je koppie) in goede vorm houdt.


Doordat sporten een erg belangrijk onderdeel van mijn leven is (tennis, strongfit, yoga, hardlopen) zijn sportblessures en daaraan werken een passie voor mij, dus voel je welkom voor meer informatie of een behandeling.