Zensitief
Handy maar niet handig

Handy maar niet handig

Heb jij last van rugpijn, hoofdpijn of nekpijn? Heb je het gevoel dat je een te zwaar hoofd hebt? Dat kan en dat leg ik even uit.

Een gemiddeld hoofd van een volwassen persoon weegt tussen de 5 en 8 kilogram en een voorwaartse kanteling van het hoofd kan ervoor zorgen dat er een druktoename op de wervelkolom komt tot wel 30 kilogram! Kun jij je voorstellen wat dat doet met de spieren en pezen in je nek, schouders, rug en hoofd? Dat ze pijnlijk zijn, vermoeid- of zelfs brandend aanvoelen? Bij sommige cliënten noem ik het een “Tech-nek of app-nek”. Dat komt dan door het gebruik van mobieltje, laptop of computer. Dan kun je de spieren en pezen behandelen maar dan zal het weinig resultaat opleveren.

Een advies om spieren te versterken en om op je houding te letten is dan volgens mij dé remedie om die specifieke klachten te verlichten of om er vanaf te komen. Door middel van acupunctuur en massage kan ik ervoor zorgen dat pijn afneemt of verdwijnt, ook als de klacht een andere oorzaak heeft.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact op voor meer informatie of maak een afspraak. Dat kan heel gemakkelijk via onderstaande knoppen.