Zensitief
Nek-en schouderklachten door werkhouding

Nek-en schouderklachten door werkhouding

Uit nood geboren maar stiekem inmiddels voor een flink aantal mensen dagelijkse kost; thuiswerken. Maar waar werk jij thuis? Aan de keukentafel? Of aan een speciaal op jouw afgesteld bureau? Te vaak hoor ik dat mensen aan tafels werken en op stoelen zitten die daar niet voor bedoeld zijn. En zo kunnen klachten ontstaan aan onder andere nek en schouders… herkenbaar?

Op het werk zijn er daarvoor vaak ergonomische oplossingen te vinden, zoals een ergonomische-verticale muis, een sta-zit bureau, speciale bureaustoelen. Als die niet voldoende zijn dan kan acupunctuur en/of massage als onderhoud ingezet worden om de klachten te verminderen. Regelmatig je nek, je m.trapezius los laten maken geeft vaak al mooie resultaten zodat ook hoofdpijn die wordt veroorzaakt door spierspanning afneemt of weg blijft. Zeker de moeite waard om ook daar naar te kijken als je klachten hebt door je werkhouding!

Door regelmatig uit je werkhouding te komen en een korte wandeling te maken of even tijd te nemen voor wat rekken en strekken verminder je spierspanning. Tips nodig?

Ook voor bedrijven interessant om onderhoud aan de werknemers aan te bieden om klachten bij hen te verminderen en zo ook het eventuele ziekteverzuim terug te dringen. Neem contact met me op voor mogelijkheden.